Referenciák
Gree levegő-víz hőszívattyú + Gázkazán
Chofu levegő-víz hőszivattyú + Termomax Inka24 gázkazán

Épűlett 200 m2 közepes hőszigetelésű (8cm), csak padlófűtés.

A hőszívattyú előtt 24 Kw Thermomax Inka kombi kazán volt a fűtés, 300 literes tartály + 60 csöves napkollektor a kombi kazánba sorosan átvezetve bíztosította a HMV-t.

A Hőszivattyú telepítésekor, 15 Kw nap elem rendszeri is kerűlt a tetőre, helyhiány miatt a 60 csöves napkollektor megszünt.

A fűtő egységek közös strangban dolgoznak a nemkívánt áramlás megakadályozására motoros szelepek kerűltek beépítésre a visszatérő ágban. Helyhiány és a teljes rendszer fagymentesítésének érdekébe, nem az általánosan elterjedt, hőcserélő + puffer kombinációval lett a höszívattyú csatlakoztatva, hanem a teljes rendszer fagyálóval egy körként lett kialakíva, feltöltve.

Így sok fagyáló igen drágán kerűlt a rendszerbe, de egy keringtetőt és annak az elektromos fogyasztását megtakaritva, néhány év alatt megtérűlő választásnak láttuk.

A padlástérben elhelyezett HMV tartályt külső höcserélővel fütjük fel, a belső túl kicsi a hőszívattyú alacson hömérséklet különbségéhez (50-60C).  A HMV tartályban elhelyezett fütőpatronnal igény szerint a külső hőmérséklet beállított szint alá sűlyedését követően biztosítható a melegvíz vagy csak a fagymentesség.

A HMV ágban elhelyezett 3 járatú szeleppel szükség esetén a kombi kazánon keresztűl lehet vezetni a tartályból érkező vizet, így tartályfűtés hiányában is biztosítható a HMV.

DSVT hidraulika Chofu levegő-víz hőszivattyú + Termomax Inka24 gázkazán.jpg

Buderus gázkazán motoros keverőszelep vezérléssel