Tanulmány a szélessávú lefedettségről 2012-ben: A tanulmány a digitális menetrend szélessávú lefedettséggel kapcsolatos célkitűzéseinek megvalósításában elért előrehaladást követi nyomon, vagyis a háztartások lefedettségét a különböző vezetékes és vezeték nélküli szélessávú technológiákkal, különös figyelemmel az új generációs hozzáférési technológiákra.

A tanulmány és az adatok elérése: link


Tanulmány az e-hozzáférés ösztönzéséről és értékeléséről: A tanulmány fő célja, hogy az EU 27 tagállamában, valamint néhány EU-n kívüli országban vizsgálja az e-hozzáférés kiterjedtségét, illetve az e területen született szakpolitikai kezdeményezéseket. Az e-hozzáférést három fő területen vizsgálja a tanulmány, ezek a web, a hírközlés és a televízió.

A tanulmány elérése: link


Tanulmány a nyugodt öregedést szolgáló IKT üzleti és pénzügyi modelljeiről: A tanulmány célja bizonyítani, hogy a nyugodt öregedést szolgáló IKT olyan terület, amelybe megéri beruházni, valamint hogy a beruházás megtérül. A tanulmány a legsikeresebb európai fenntartható üzleti és pénzügyi modellek közül 20 esettanulmányt vesz sorra.

A tanulmány elérése: link

 

Az elektronikus azonosítási, hitelesítési és aláírási politika megvalósíthatósági tanulmánya: A tanulmány célja, hogy vizsgálja egy átfogó európai keret megvalósíthatóságát.

A tanulmány elérése: link


Bizottsági tanulmány az e-egészségügyi interoperabilitási keretről: A Deloitte Consulting által készített tanulmány az EU e-egészségügyi interoperabilitási keretének vízióját határozza meg az alábbi négy szinten: műszaki, szemantikai, szervezeti és jogi szintek. A tanulmány eredményeit felhasználják a határokon átnyúló e-egészségügyi szolgáltatásoknak a CEF-en belüli kidolgozásához, ugyanakkor nemzeti, regionális vagy projekt-alapú fejlesztésekhez is jó alapot adhatnak.

A tanulmány elérhetősége: link

 

Smarties – Intelligens Városok útmutató: A tanulmányt az FTTH Council Intelligens Városok munkacsoportja készítette.

A tanulmány elérhetősége: link


„Girls in ICT”: Összefoglaló jelentés készült a „Girls in ICT” elnevezésű április 25-i szakmai konferencia keretében az ITRE szakbizottság, az Európai Bizottság és az ITU együttes szervezésében megvalósult európai parlamenti meghallgatásról.

A jelentés itt érhető el.

 

e-Aláírás: Az e-aláírási piac kínálati oldaláról készült tanulmány azt vizsgálja, hogy az 1999-ben elfogadott e-aláírási irányelv elfogadása óta milyen változások történtek a piacokon.

A szakértői tanulmány szövege itt érhető el.


Benchmarkok az e-ellátás terén: Az idősödő társadalom problémáinak kezelése – Jó gyakorlatok az e-egészségügy és tele-ellátás területén

A bizottsági tanulmány szövege itt érhető el.

 

Információs és kommunikációs technológiák a társadalmi kihívások kezelésében: A bizottsági tanulmány a társadalmi kihívások kezelését megcélzó, uniós társfinanszírozással megvalósult, illetve uniós kezdeményezésre indult kutatási és innovációs projekteket gyűjti össze. A kis könyvben szereplő projektek többek között a jobb egészségügyi ellátást, az idősek önálló életvitelét, hatékony közszolgáltatások biztosítását, energia megtakarítást, intelligens közlekedést, biztonságos internetet, befogadás, vagy a kulturális örökség megőrzését célozzák.

A bizottsági tanulmány szövege itt érhető el.

 

Bizottsági tanulmány az IKT-szektor energiahatékonysághoz való hozzájárulásáról, az ezirányú helyi és regionális kezdeményezések vizsgálatán keresztül.

A tanulmány szövege itt érhető el.

 

Bizottsági tanulmány a digitális bizalom megteremtését szolgáló online európai bizalmi márkákról

A tanulmány szövege itt érhető el.

 

Bizottsági tanulmány a sávszélesség társadalmi-gazdasági hatásairól

A tanulmány szövege itt érhető el.