Digitális Nemzet, digitális fogyasztók 

„Rajta vagyunk a bittérképen” konferencia

Budapest, Gerbeaud-ház, 2015.március 24.

 

       Play  
  IMG_5289.jpg  
« »
   
   
 

 

A tavalyi nagysikerű „On-life”: nagy sebességgel egy digitális világ felé konferenciát követően idén márciusban a magyarországi hírközlési, infokommunikációs szektor fejlesztésének lehetőségeiről és irányairól, vagyis az elkövetkező időszak legfontosabb kérdéseiről rendez konferenciát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) támogatásával a  Szélessáv Közhasznú Alapítvány (SzA ) és a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT).

 

A hazai infokommunikációs szektor fejlesztésének stratégiai irányait  a magyar kormány a 2014 február 5-én elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégiában jelölte ki. Az Európa 2020 stratégiával összhangban lévő, de az abban foglaltaknál gyorsabb fejlesztési ütemet meghatározó stratégiai program négy fő téma mentén - digitális infrastruktúra – szupergyors internet, digitális állam, digitális kompetenciák, digitális gazdaság – tűzi ki az összehangolt fejlesztések irányát.

 

A Nemzeti Infokommunikációs Stratégia követelményeinek megfelelően született meg a 2014 novemberében a   kormányhatározat a Digitális Nemzeti Fejlesztési Program (DNFP) megvalósításáról, kijelölve a program célrendszerét, a feladatokat és azok határidejét, valamint egyben a Program megvalósításáért felelős kormányzati szereplők körét is.

 

A Digitális Nemzet, digitális fogyasztók- Rajta vagyunk a bittérképen” konferencián a bevezető előadások után a DNFP négy fő paneljének megfelelően, a hozzáférés, a jogszabályok akadálymentesítése, a digitális városok és a szükséges kompetencia kéréseit vitatjuk meg a hazai hírközlési szakma közreműködésével.

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációs kötött. Kérjük fogadja el meghívásunkat, vegyen részt a konferencián és járuljon hozzá annak sikeréhez!

 

Programterv

 

Kövesi Gabriella,

Menyhárt Éva,

Hírközlési Érdekegyeztető Tanács, elnök

Szélessáv Közhasznú Alapítvány, kuratóriumi elnök

 

szelessav logo_alapitvany.jpg het_logo.png NHIT logo_kicsi.jpg