Kedves látogató!

Az alábbi alkalmazással szeretnénk átfogó képet szerezni az internetszolgáltatások minőségéről, azon belül is elsősorban az ígért és a teljesített sávszélességről (sebesség). Kérjük segítse munkánkat az alábbi űrlap kitöltésévél, majd az azt követő mérés végrehajtásával!

Köszönettel,

Szélessáv Alapítvány

Nincs megelőző mérés
  (lista lenyitása - becsukása)
Az Ön irányítószáma: (Nem kötelező megadni.)
Az Ön szolgáltatója:


 

Használati útmutató

A szélessáv index mérő alkalmazás a szélessávú szolgáltatások minőségét hivatott mérni - késleltetés (latency), letöltés (download), feltöltés (upload) - a minőséget alapvetően meghatározó szolgáltatási tulajdonságok abszolút értékeinek mérésével, és azok a meghirdetett termékjelmezőkhöz való százalékos megfelelősségének arányainak megállapításával.

A kívánt cél (minőségmérés) elérése érdekében, kiemelt fontossággal bír a szolgáltatás pontos azonosítása és a mérést befolyásoló külső tényezők lehetőség szerinti kizárása, minimalizálása.

Kérjük, a szolgáltatás pontos azonosítása érdekében, ellenőrizze a szolgáltató számláját, és az ott szereplő információkat tekintse irányadónak az azonosítás folyamán. A mérőrendszer több ellenőrzési módszert is használ a hibás adatokból származó torzulások elkerülése érdekében, de ezen szűrések utólagos jellege miatt a rendszert nem, de Önt megtéveszthetik a mérésből megjelenített adatok.

A mérőrendszer néhány alapvető elváráson kívül platform- és szoftverfüggetlen, bármely operációs rendszeren képes futni olyan böngésző szoftverben, ami az AJAX technológiát. Ez gyakorlatilag minden, az utóbbi 1-2 évben kiadott szoftvert és operációs rendszert jelenti. A mérésre használt számítógépben, ha lehet, legyen minimum 1 Gzh proceszor és 215 MB Ram. Általában, ha jól van konfigurálva az eszköz és nincs szélsőségesen túlterhelve, ennyi, néhány esetben még némileg kevesebb is elegendő a megbízható méréshez.  A mérési eredményeknél vegye figyelembe, hogy a pontosságát erősen befolyásolja a gép és a böngésző terheltsége, rendelkezésre álló erőforrása!

A párhuzamos erőforrás használatból következő mérési pontatlanságok elkerülése érdekében, lehetőség szerint zárjon- és állítson le minden, nem feltétlenül szükséges alkalmazást, illetve lehetőségeihez képest korlátozza a mérés idejére az azonos hálózatot használó eszközök hálózati forgalmát.

Amennyiben böngészője támogatja a sütik (cokie) használatát, úgy lehetősége van ugyanazon böngészőben a mérési eredményeit utólagosan is megtekinteni (a mérési listára kattintva elérhető az addigi összes mérésből az utolsó 500 darab).