Az általunk fejlesztett fűtésvezérlő rendszerünk segítségével lehetőséget kínálunk az elektrifikáció támogatására, különösen azoknak, akik "cirkó" gázfűtéssel rendelkező, átlagos méretű házakban élnek, mint például a "Kádár kockák" lakói.

Sokan váltanának a régi gázkazánról hőszivattyús fűtésre, azonban egy átlagos, közepes szigetelésű, 80-100 négyzetméteres házban ahhoz, hogy a hidegebb napokon is megfelelő belső hőmérsékletet biztosítsunk akár mínusz 10-15 fokos külső hőmérséklet mellett is, legalább 13-15 kW-os fűtési teljesítményű hőszivattyúra lenne szükség.

Az ilyen nagy teljesítményű hőszivattyúk már 3 fázisú elektromos ellátást igényelnek, amely ha nem áll rendelkezésre, akkor további 600-900 ezer forintos költséggel jár a bővítés. Emellett a hőszivattyúk ára típustól függően további 2,1-2,9 millió forint lehet.

Az általunk fejlesztett fűtésvezérlővel az átállás költsége jelentősen csökkenthető, ha megtartja a meglévő gázkazánt, és csak egy alacsonyabb teljesítményű hőszivattyút helyez üzembe. A rendszerünk lehetővé teszi, hogy a kevésbé teljesítményes hőszivattyú ideiglenesen pótolja a nagyobb hidegben a fűtés szükségletét, amíg az elégséges belső hőmérsékletet eléri és fenntartja.

Ezáltal elegendő lehet egy 6-8 kW-os hőszivattyú (1,4-1,9 millió forint), és az elektromos hálózat bővítése elkerülhető, vagy maximum egy amper bővítés szükséges, amely jelenleg 32A-ig ingyenes.

A rendszerünk automatikusan működteti a hőforrásokat a beállított paraméterek szerint. Lehetőség van váltóüzemmód beállítására, amikor a külső hőmérséklet meghatározott csökkenése (alapértelmezett -5 Celsius fok) esetén átvált a gázüzemre, vagy dual üzemmódban működik, ahol a belső célfűtéshez viszonyítva beállított határon túl automatikusan bekapcsol a gázkazán. Például, ha a belső célhőmérséklet 21 fok, és a beállított differencia 0,5 fok, akkor amíg a hőszivattyú képes elérni és fenntartani a 20,5 fokot, csak az fog működni. Ha a belső hőmérséklet 20,5 fok alá csökken, akkor bekapcsol a gázkazán is, hogy fenntartsa a megfelelő hőmérsékletet.