Fontos és hatékony eszköznek tartjuk az energia hatékonyság és környezetvédelem szempontjából az otthonok digitalizációját, az "okos" megoldások alkalmazását, melyek a kényelmi funkciókon kívül jelentősen hozzájárulhatnak klímacéljaink megvalósításához.

Az OkosOtthon megoldásokkal szabályozhatóbbá tehetjük fűtési rendszerünket, "intelligens" módon vezérelhetjük hő és fényvédő elektromos redőnyeinket, fogyasztásmérő és távvezérelhető eszközökkel felmérhetjük és csökkenthetjük elektromos fogyasztásunkat.

 

OkosOtthon rendszerek léteznek készen, neves gyártok termékeként, de ezek jelemzően csak az adott gyártó termékeivel kompatibilisek, működnek eggyüt, más gyártó eszközeit nem vagy csak aránytalanul nagy erőfeszitéssel lehet a rendszervbe illeszteni.

 

Az elérhető szabadfoglalkozású rendszerek sajnos jelenleg még az átlagot meghaladó IT tudást igényelnek, komplett azonnal használatba vehető rendszerként nem elérhetőek.

 

Szakértő csapatunk a piacon elérhető megoldások felmérése, a felhasználói igények, szokások és készség alapján kidolgozott egy olyan programcsomagot, ami reményeink szerint a fő célok által támasztott kihívásoknak megfelel, egyszerűen használható, de ki-ki igénye és tudása szerint a saját környezete és elvárásainak megfelelőre tudja alakítani.

 

"Tanuló" termosztát, fűtésvezérlés 

Elérhető szolgáltatás, a nagy hőtehetetlenségű fűtési rendszerek (padlófűtés) "késését és túlfutását" segít csökkenteni amivel jelentős energiát takaríthatunk meg illetve növeli a korfontérzetet.

 

Napkollektor vezérlés (folyamatban)

Egy "gyári" kollektor vezérlő árából megvásárolható az okos otthon vezérlő rendszer, így lehetőségünk lesz a folyamatos adatrögzítésre, távirányításra. Az emelkedő gázárak miatt reneszánszát fogja élni a méltatlanul mellőzött napkollektoros meleg víz készítő rendszerek telepítése, üzemeltetése.

 

"Inteligens" redőnyvezérlés (folyamatban)

Az épület energiahatékonyság egyik kulcsa a redőnyrendszer illetve annak automatizálása, a tervezett rendszer a külső-belső hőmérséklet a napfény ereje és tartózkodás érzékelés alapján szabályozza a helyiségek redőnyének leengedését.

 

"Vegyes" fűtési rendszerek integrált vezérlése (folyamatban)

Az energia felhasználás diverzifikálásának támogatására létrehozunk egy olyan vezérlési rendszert ahol két vezérelhető hőtermelő rendszer prioritás alapú használatát szabályozzuk. Alapvetően az egyre terjedő hőszivattyú és gázkazán párhuzamos vezérlését támogatjuk, az elektromos hőszivattyú előnybe részesítésével, beállítható hőfoklépcső esetén rásegíthet a gázkazán, illetve beállítható külső hőmérsékleti határ alatt áttérés csak gázfűtésre amikor már gazdaságtalan mértékben romlik a hőszivattyú COP értéke.