Jelenleg az ASUS RT-AC65P roterre készítettük el a telepíthető csomagot ami tartalmaz minden komponenst ami a vezérléshez szükséges. Ezzel a routerrel tesztelűnk, mind a teljesítménye, mind a wifi minősége megfelelő egy átlagos ház vezérléséhez.

Kisérleti jelleggel D-link DIR 860L routerhez is készítettünk egy firmware-t.

Más routerre is el lehet készíteni a telepítő csomagot amelyik támogatja az OpenWrt 21 verzióját, ha szeretnél más routert használni, vedd fel velünk a kapcsolatot és írd meg milyen típusra szeretnéd telepíteni, miután azonos típusokon belül a különböző verziók jelentősen eltérhetnek mindenképpen kérnénk egy pontos verzió számot is vagy a típus cimkéről készült képet.

Megvizsgáljuk, hogy az adott hardver alkalmas e a feladatra, ha igen akkor készítünk hozzá telepítő csomagot.

Kapcsolat itt

Ruterek telepítési útmutató
ASUS RT-AC65P

Openwrt firmware letőltése telepítése

A művelethez asztali számítógépre van szükség az egyszerűség kedvéért Windows operációs rendszert ajánljuk, mert ehhez készített az Asus firmware feltőltő szoftvert.

1. Le kell tölteni az ASUS firmware feltöltő segédszoftverét, vagy az ASUS hivatalos weboldalárol, vagy innen tőlünk : Rescue.zip

2. Le kell tölteni az általunk készített firmware-t, gyári ASUS szoftver csere esetén:
openwrt-21.02.7-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin

ha már meglévő OpenWrt rendszert frissitünk akkor ezt:

openwrt-21.02.7-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-sysupgrade.bin

3. Ha gyári ASUS firmware routert frissitünk akkor úgynvezett Rescue mod-ba kell az eszközt rakni, ehhez elösször kapcsoljuk ki, áramtalanitsuk, majd nyomjuk be a reset gombot és ezt követően kapcsoljuk be. Kb. 5 másodperc múlva az eszköz power ledje elkezd lassan villogni, ekkor elengedhetjük a reset gombot.

4. Kapcsoljuk össze egy UTP kábellel a számitógépünket a router 1. LAN portjával (sárga) majd a számítógépen a hálózati adapter ip 4 beallítást módositsuk  192.168.1.10  ip -r a mask 255.255.255.0 legyen, a többi mező maradhat üresen.

5. Csomagoljuk ki a már letöltött Rescue.zip file-t és inditsük el a benne található Rescue.exe filet.

6. Keressük meg és jelőljük ki a már letöltött openwrt-21.02.5-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin firmware filet és indítsuk el a feltőltését.

7. Ha jol csináltuk a folyamat csík végig fut majd újraindul a router

8. Állítsuk vissza a hálózati csatolónk ip4 beállítását ha lehet alapértelmezett dhcp -re.

9. Ezt követöen böngésző programunkkal megnyithatjuk a 192.168.1.1 címen a router új már OpenWrt kezelőfelűletét

 

A további beállítások az Openwrt alapbeállítások fejezetben.

D-link DIR 860L